Aan het woord

De Raad Expertise staat al sinds 2013 klaar voor particulieren en bedrijven met schades. Door de jaren heen hebben we een groot aantal gedupeerden geholpen. Lees hier de ervaringen met De Raad Expertise van 5 heel diverse ondernemers en particulieren.

Woning explosie op Urk

Een enorme gasexplosie verwoestte een compleet huizenblok met zes woningen op Urk. Gelukkig vielen er geen slachtoffers, maar de schade was fors. Vier woningen werden voor de helft weggevaagd. “In totaal liep de schade tegen de 2 miljoen euro”, vertelt Klaas Tol van assurantiekantoor Schol Verzekeringen. Zijn kantoor behartigde als tussenpersoon de belangen van de getroffen bewoners. “We schakelden De Raad Expertise in als contra- expert en zijn samen met de bewoners super blij met het resultaat”. Lees verder. 

Brand bij grote varkenshouderij in Overijssel

De varkenshouderij van Herman Elferink en zijn zakelijke partner Agnes kreeg te maken met een flinke tegenslag. Nadat een niet functionerende TL-lichtbak vermoedelijk vlam vatte toen deze met isolatiemateriaal in aanraking kwam, brandde de stal in Albergen met ruim 400 varkens af. Ook kwam een flinke hoeveelheid asbest vrij. Lees verder.

Brandschade in de drogerij van VNK Herbs in Biddinghuizen

Een brand in de drogerij van kruidenbedrijf VNK Herbs in Biddinghuizen leek aanvankelijk niet meer dan een ‘binnenbrandje’ te zijn. Toch bleken de gevolgen aanzienlijk. De schadepost bedroeg ruim 2,7 miljoen euro en de werkzaamheden werden 5 maanden stilgelegd. Voor het eerst in de geschiedenis van het 65-jarige bedrijf. Lees verder.

Akkerbouwer in Zeewolde ziet zijn bedrijf in vlammen opgaan

De grootste nachtmerrie van akkerbouwer Harry Bakker werd werkelijkheid toen zijn landbouwschuren vlam vatten. Een enorme loods met machines en een schuur met voorraden brandden volledig af. De schade bereikte de 1,5 miljoen euro. Lees verder.

Woonboerderij in Heerde verandert in as

Een mooie woonboerderij aan de Beatrixweg in Heerde was 56 jaar lang het thuishonk van familie Hofstede. Tot de rieten kap vlam vatte op een koude winterdag in februari. Een toevallige voorbijganger spotte de brand, maar voor de woning was het al te laat. Razendsnel had het vuur om zich heen gegrepen. Lees verder.